SHR епилация

SHR епилацията е най-новият и модерен подход за лазерно обезкосмяване.

SHR епилация – нова революция в лазерното обезкосмяване! SHR епилацията е най-иновативният и модерен подход за лазерно обезкосмяване, благодарение на който можете да се радвате на прекрасна кожа без нежелано оксмяване.

Тази технология има много предимства спрямо по-старите методи за лазерна и фотоепилация. Нашият център разполага с най-модерният и мощен апарат в Страната модел 2020г.

Безболезнена, дълготрайна, безопасна. Може да се прилага и през лятото и дори върху кожа с тен.

Традиционните лазерни или IPL технологии използват кратки импулси на около 2-300 милисекунди, прилагащи огромно количество енергия (12-120 J) на един квадратен сантиметър. Енергията се транспортира до корена на косъма чрез меланина, където се произвежда топлина от 65-72° по Целзий. Енергията достига до основата на космения фоликул единствено чрез меланина. Но кожата и червените кръвни клетки имат подобен коефициент на поглъщане като меланина и следователно, също усвояват високите нива на енергия, произведени от лазерните и IPL технологии.

Кои са недостатъците на по-старите технологии, различни от SHR

Конвенционалните технологии, различни от SHR, просто пренасят енергията чрез меланина до космения фоликул.

SHR технологията, от своя страна, използва меланина като проводник само частично (50%), внимателно пренася енергията през кожата и чрез меланина достига до космените фоликули.

Изследванията показват, че по-бавният, но по-дълъг процес на нагряване е значително по-ефективен за трайно обезкосмяване, отколкото са високите и кратки нива на енергия.

Следователно, при SHR технологията енергията е преминала през тъканта няколко пъти с ниска концентрация на енергия, но голяма честота на повторения (до 10Hz, т.е. 10 пъти в секунда).

SHR е революционен подход, основаващ се на доставянето на големи количества енергия, но с нисък интензитет. По този начин косменият фоликул се нагрява до нужната степен, но без болка! Някои клиенти го сравняват с масаж с топли камъни. SHR-епилацията е подход които е приложим при всички фототипове кожа и дори при по финни и светли косми. Достатъчно е да има и малко меланин в косъма за да бъде унищожен от енергията. Основни предимства на SHR епилацията.

Процедурата е безболезнена и с дълготраен резултат

Напълно безопасна – без риск от изгаряне

Ефективна при всеки цвят на кожата, включително и кожа с тен

Ефективна при всеки цвят на косъма

С най-висок процент покриваемост – без нетретирани участъци

Безопасна за всяка част на тялото, дори и за най-чувствителните и труднодостъпни зони

Приложима 365 дни в годината, дори и през цялото лято.

SHR епилацията може да се прави през цялата година, без да се налага да се предпазвате от слънцето или да пропускате месеци.

Не на последно място – резултатите с SHR епилацията са бързи! От 10 до 16 дни след първата процедура те вече са видими. А само с 2 процедури ще се радвате на гладка кожа, при това за дълго!

Tъй като растежът на косъма може да бъде повлиян само когато той е в активната си фаза, са необходими около 5-6 процедури за жени и 6-8 за мъже за максимално добър и дълготраен ефект.

Кои са космите, които унищожава лазерната светлина

Разграничават се три фази на растеж на космите. При първата – активната, образувалото се във фоликула космено стъбло е в процес на растеж. При втората – фазата на покой, косъмът е в стабилно състояние. При третата – фазата на отпадане на косъма, стъблото липсва, а косменият фоликул представлява слепнала се торбичка от клетки.

Лазерната светлина унищожава трайно космите, които в момента на процедурата са в активна фаза на развитие. Това са около 10-15% от всички косми в обработваната зона. Останалите косъмчета само забавят своя растеж, но не се унищожават трайно.

Именно затова с еднократна процедура не можем да постигнем траен ефект. Необходим е курс от няколко процедури. Курсът на лазерната епилация се провежда с прекъсване от три до пет седмици (средно около месец) между процедурите. Преди всяка процедура зоната,която ще бъде обработвана с лазера трябва да бъде избръсната гладко в деня преди самата процедура ,а на лицето се подстригват . Не трябва да има дължина на косъма над кожата. Защото процедурата няма да е ефективна, тъй като енергията ще бъде използвана от меланина в дължината на косъма и няма да достигне до самия корен и той да бъде унищожен. Също така не е желателно да се прави кола маса или да се използват епилатор и пинсети 3 седмици преди да се прави процедура с SHR. В този период окосмяването може да се отстранява чрез бръснене,а на лицето подстригвани.

Резултат след направения курс от процедури е гладка кожа и 90-95% трайно обезкосмяване.