RF-технология

Униполярната RF-технология е първата по рода си която третира едновременно целулит, намалява подкожните мазнини, стяга и заглажда кожата.

Радиочестотните вълни проникват през епидермиса в дермата и предизвикват ротация и триене на водните молекули в биологичната тъкан. С други думи енергията прониква в дермата и предизвиква контролиране термално нагряване. Когато се прилага RF енергията-по голямотосъпротивление на мазнинатаводи до по бърз и по голям загряващ ефект в мастния слой в сравнение в мастния слойна кожата. Селективното загряване на мастните клетки води до повишяване и забързване на метаболизма и намаляването им чрез освобождаване на мастни кисилини в околното извънклетачно пространство, които се отделят чрез лимфо и венозното кръвообращение.

Основната тъкан на кожата е колагенът. С времето възпроизводството на колаген и еластин намалява, кожата изтънява, набръчква се, отпуска се и провисва. Радиочестотните вълни „атакуват” фибропластите (клетките, които отговарят за синтеза на колаген и еластин), стимулират деленето им и производството на млад колаген.

Униполярната радиочестотна енергия достига да дълбочина 20 мм, контролируемо нагрява тъканите, предизвиква оптимален лимфодренаж и разбива мастните депа.

Радиочестотното поле предизвиква стягане на пластовете, свързващи кожната с подкожната тъкан. Преднамереното изпълване с фибропласти на пластовете тъкан, които свързват кожата с подкожната тъкан води до подсилване на структурната цялост на този тъканен слой, в резултат на което се намаляват или елиминират изпъкванията, получени от подкожните мазнини.

Терапията с RF може успешно да се прилага и на лицето. Тя предизвиква подмладяване на кожата без да е необходим възстановителен период.

Процедурата е приятна, безболезнена,чуства се леко затопляне. Повреме на процедурата се следи за покачване на температурата на кожата да бъде в допустими параметри. Продължителноста е различна и зависи коя зона от тялото се обработва. Броят на процедурите е 6-8, интервала между тях е 7 дни, а подържащите се провеждат на 3 месеца.

Ефектът наподобява изглаждане с ютия. RF е с незабавни и блестящи резултати редуцирането на обиколките и извайване контурите на тялото.