Лазерна епилация Nd YAG

Какво представлява лазерната епилация и кое е нейното предимство?

При лазерната епилация с Nd YAG лазер излъчената светлина се поглъща от пигмента в космените стъбла и фоликули и се трансформира в топлинна енергия, което води до тяхното загиване. По този начин светлината въздейства избирателно върху космените структури без поражения върху обкръжаващата кожа.

Кои са основните предимства на лазерната епилация?

1.Траен ефект след курса на епилация

2.Липса на дразнене, алергични реакции или инфекциозен фоликулит

3.Лазерната светлина способства за бързо и ефективно повлияване на съществуващите възпалителни процеси

4.Изключва се обратна реакция на кожата, свързана със стимулиране растежа на космите

5.Без странични реакции на кожата в обработваната зона

За кого е подходяща този вид процедура?

За мъже и жени с всякакъв тип кожа.

Кои зони могат да бъдат третирани?

Всички зони от тялото могат да бъдат подложени на лазерна епилация – на практика няма ограничения за областите, които могат да се третират.

Колко процедури са необходими?

Броят на процедурите e индивидуален и зависи от много фактори: структура на косъма, обработваната зона, възраст, хормонален баланс, прием на медикаменти и др. За зоните на тяло обикновено броят им е около 7, а за лице – около 10. При стабилен хормонален баланс добрият козметичен ефект от епилацията се запазва от няколко месеца до няколко години.

Защо е необходим курс от процедури?

Разграничават се три фази на растеж на космите. При първата – активна фаза, образувалото се във фоликула космено стъбло е в процес на растеж. При втората – фаза на покой, косъмът е в стабилно състояние. При третата – фаза на отпадане на косъма, стъблото липсва, а косменият фоликул представлява слепнала се торбичка от клетки. Лазерната светлина унищожава трайно космите, които в момента на процедурата са в активна фаза на развитие. Това са около 10-15% от всички косми в обработваната зона. Останалите косъмчета само забавят своя растеж, но не се унищожават трайно. Именно затова с еднократна процедура не можем да постигнем траен ефект. Необходим е курс от процедури.

Какъв е интервалът между процедурите?

Курсът на лазерна епилация се провежда с прекъсване от три до пет седмици (средно около месец) между процедурите.

Завинаги ли ще спрат да растат космите след една такава процедура?

Епилация веднъж завинаги не съществува. След лазерните процедури се унищожават космите, които са в активен растеж, но в нашата кожа съществуват зародишни клетки, от които след различен период от време отново започва развитие на косъм. Косменото покритие на нашата кожа е в състояние на непрекъснато самообновяване. Но все пак с лазерната епилация се постига най-трайното обезкосмяване и ако се правят и подържащи процедури на някъв период от време ефекта се запава.

Каква е продължителността на една лазерна процедура?

Продължителността зависи най-вече от зоната, която се обработва. Изключително мощните лазери имат възможност да работят с увеличена честота на подавания импулс, което прави процедурата бърза и спестява време на всеки клиент. Например епилицията на брадичка, над горна или подмишници трае около 5-10 минути, за общи бикини от 20 до 30 минути, а за цели крака около 1 час и 30 минути.

Какво трябва да очакваме след направена лазерна процедура?

Косъмчетата не отпадат веднага след процедурата. Това се наблюдава 10 до 14 дни след направената епилация. Още след първата процедура част от космени луковици загиват, а останалите атрофират, което външно се проявява с изтъняване на космените стъбла, забавяне на растежа им и окапване.

Как трябва да бъде подготвена зоната, която ще се епилира чрез лазер?

В никакъв случай космите не трябва да са отскубнати чрез кола маска или друг механичен метод около две до три седмици преди лазерната обработка. В същото време непосредствено преди самата процедура космите трябва да бъдат отстранени чрез бръснене, депилиращ крем или подрязани плътно до кожата. Това е необходимо, за да се сведе до минимум усещането на дискомфорт по време на процедурата.

Какво е усещането по време на процедурата?

Процедурите протичат бързо и безболезнено. След процедурата се забелязва леко зачервяване, което изчезва до 5-10 минути след обработката.

Необходимо ли е да се използват допълнителни козметични средства?

Съвременните лазерни устройства не се нуждаят от последващо използване на допълнителни кремове и други козметични продукти, които биха довели до увеличаване на разходите за процедурата. Трябва да се отбележи, че работата на тези устройства не причинява увреждане на кожата в епидермалния и слой.

Какво е характерно за лазерната епилация с лазер Nd:YAG?

Много добро въздействие върху тъмни и плътни косми

Дължина на вълната 1064 nm

Кожата може да се излага на слънце 24 часа след направената процедура

Подходяща е за всеки сезон на годината