Кавитация

Кавитацията е процедура, която се прилага най-често в козметичните салони. Тя е напълно безболезнена. При кавитацията отделни зони от тялото се обработват с ултразвук. Ултразвукът въздейства на мастните клетки и ги превръща в тeчност. Тази течност после се изхвърля чрез метаболитните процеси от тялото. Това прави кавитацията перфектна за сваляне на сантиметри от проблемни зони като дупе, бедра, ръце и корем. Бонусът е, че кавитацията е идеална и за борба с целулита.

Как протича процедурата?

Процедурата трае между 15 и 45 минути и е напълно безболезнена. Продължителността е по преценка на козметика. Избраната от вас зона се обработва с ултразвук. Добре е да комбинирате кавитацията с други процедури – антицелулитен масаж или РФ.

Трябва ли да се комбинира с диета и спорт?

Не е задължително да комбинирате кавитацията със строга диета или натоварени тренировки. Желателно е да се раздвижвате поне малко – вървене пеша или лека тренировка в зала. Кавитацията не изисква диета, но ако се откажете от мазните храни, хляба и сладкото, резултатите ще са още по-добри.

Докато се подлагате на кавитация, трябва да пиете 2л. вода на ден, за да ускорите метаболизма. Колкото по-бързо тялото се отърве от втечнените мастни клетки, толкова по-бързо ще видите ефекта от кавитация.

Колко често да се подлагате на кавитация?

Процедурите се правят на 5-7 дни, като при едно посещение се обработват най-много две зони около 10кв.см. Нужни са между 6 и 10 процедури, за да постигнете траен резултат. При всеки клиент се прави индивидуална схема.

Какви са резултатите от кавитацията?

След цикъла процедури обиколката на обработваните зони намалява с 2см. до 6см. Колко точно сантиметра зависи само от вас – дали спортувате, придържате се към хранителен режим и се подлагате на различни други процедури и масажи.

При кавитация на дупето и бедрата бонусът е, че ще се отървете от целулита.

Траен ли е ефектът от кавитацията?

Ефектът от кавитацията е траен, особено ако не прекалявате с мазните храни. Препоръчително е и поне веднъж месечно да ходите на масаж на обработваните зони, за да не натрупате отново сантиметрите.