Александритен и ND-YAG Лазер 2 в 1

Какво представлява Александритен и ND-YAG лазер?

 

АЛЕКСАНДРИТЕН и ND-YAG лазер  е един от най-мощните и ефективни лазери в Страната, съчетаващ два от най-използваните в дерматологичната практика медицински лазери.

Nd-YAG 1064nm  и Alexandrite755nm. Модел 2020г.

Високата мощност и на двата лазера позволява несравними с другите подобни апарати бързина на действие и ефективност. Изключително ефективните системи за охлаждане на кожата правят терапията комфортна и безболезнена.

На практика този апарат е най-мощният до момента-модел 2020г.  и както знаете нашият център постоянно търси нови решения за най-взискателните си клиенти.

От 01.03.2020г. можете да се възползвате и да запишете час на телефон 0885321278

НАШИЯТ ЛАЗЕРЕН ЦЕНТЪР НЕ РАЗПОЛАГА С ДИОДЕН ЛАЗЕР 808NM ЗАЩОТО СМЯТАМЕ , ЧЕ ТОЙ Е КРАЙНО НЕЕФЕКТИВЕН.

Александритният лазер е особенно ефективен както за светли и тъмни  косми, така и за  светли и тъмни кожи и е ненадминат в класа си.

С александритният лазер третираме-

 1. Нежеланото окосмяване независимо от цвета на кожата и цвета на косъма.
 2. Пигментация по кожата
 3. Лазерно подмладяване.
 4. Премахване на капиляри.
 5. Премахване на бръчки.
 6. Унищожава гъбички по ноктите от 1-2 процедури в зависимост от удебеляването на нокета.

Какви резултати да очаквате-

 1. Трайни и професионални резултати.
 2. По-малко на брой необходими процедури в сравнение с други лазери.
 3. Комфорт по време на процедурата.
 4. Без използване на контактен гел както при IPL и Диоден лазер.
 5. Процедурата е напълно безболезнена и ако има болка това означава, че мощноста трябва да бъде намалена.

Кога можете да се подложите на процедура?

По всяко време на годината, като след процедурата е задължително използване на слънцезащитен крем с фактор 50.

Кой не трябва да се подлага на процедурата?

1.Бременни и кърмещи

2.Хора с онкологични заболявания, автоимунни заболявания(вителиго,лупус)

3.Хора които приемат инсулин и някои други медикаменти.

Колко процедури са необходими?

Броят на процедурите e индивидуален и зависи от много фактори: структура на косъма, обработваната зона, възраст, хормонален баланс, прием на медикаменти и др. За зоните на тяло обикновено броят им е около

4-6  а за лице – около 7. При стабилен хормонален баланс добрият козметичен ефект от епилацията се запазва от няколко месеца до няколко години.

Защо е необходим курс от процедури?

Разграничават се три фази на растеж на космите. При първата – активна фаза, образувалото се във фоликула космено стъбло е в процес на растеж. При втората – фаза на покой, косъмът е в стабилно състояние. При третата – фаза на отпадане на косъма, стъблото липсва, а косменият фоликул представлява слепнала се торбичка от клетки. Лазерната светлина унищожава трайно космите, които в момента на процедурата са в активна фаза на развитие. Това са около 10-15% от всички косми в обработваната зона. Останалите косъмчета само забавят своя растеж, но не се унищожават трайно. Именно затова с еднократна процедура не можем да постигнем траен ефект. Необходим е курс от процедури.

Какъв е интервалът между процедурите?

Курсът на лазерна епилация се провежда с прекъсване от три до пет седмици (средно около месец) между процедурите.

 За винаги ли ще спрат да растат космите след една такава процедура?

Лазерна епилация веднъж завинаги не съществува. След лазерните процедури се унищожават космите, които са в активен растеж, но в нашата кожа съществуват зародишни клетки, от които след различен период от време отново започва развитие на косъм. Косменото покритие на нашата кожа е в състояние на непрекъснато самообновяване. Но все пак с лазерната епилация се постига най-трайното обезкосмяване и ако се правят и подържащи процедури на някъв период от време ефекта се запава.

Каква е продължителността на една лазерна процедура?

Продължителността зависи най-вече от зоната, която се обработва. Изключително мощните лазери имат възможност да работят с увеличена честота на подавания импулс, което прави процедурата бърза и спестява време на всеки клиент. Например епилицията на брадичка, над горна или подмишници трае около 5-10 минути, за общи бикини от 20 до 30 минути, а за цели крака около 1 час и 30 минути.

Какво трябва да очакваме след направена лазерна процедура?

Косъмчетата не отпадат веднага след процедурата. Това се наблюдава 10 до 14 дни след направената епилация. Още след първата процедура част от космени луковици загиват, а останалите атрофират, което външно се проявява с изтъняване на космените стъбла, забавяне на растежа им и окапване.

Как трябва да бъде подготвена зоната, която ще се епилира чрез лазер?

 

В никакъв случай космите не трябва да са отскубнати чрез кола маска или друг механичен метод около две до три седмици преди лазерната обработка. В същото време непосредствено преди самата процедура или предната вечер космите трябва да бъдат отстранени чрез бръснене, депилиращ крем или подрязани плътно до кожата. Това е необходимо, за да се сведе до минимум усещането на дискомфорт по време на процедурата.

Какво е усещането по време на процедурата?

Процедурите протичат бързо и безболезнено. След процедурата се забелязва леко зачервяване, което изчезва до 5-10 минути след обработката.